Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOVA DO KROVA

Dinamo nije ostvario rekordnu dobit u 2023. godini. Drugi hrvatski klub zaradio je četiri puta više

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a
Sime Zelic/PIXSELL
17.04.2024.
u 11:23

Bijelo-plavima se prelaskom na Opus Arenu povećala zarada od ulaznica za oko milijun eura, troškovi plaća igrača smanjeni su za milijun eura, kao i za stručni stožer, što je već ranije bilo najavljeno od klupske uprave.

Aktualni hrvatski prvak Dinamo prošle godine je ostvario dobit od 4.4 milijuna eura, ali hrvatski prvak nije ni blizu rekorderu HNL-a. To je momčad slavonskog prvoligaša Osijeka, kluba koji je u 2023. ostvario dobit od čak 17.65 milijuna eura, što je četiri puta više od plavih. Osječani su najviše zaradili od sponzora (oko 19 milijuna eura) i od transfera (gotovo 15 milijuna eura). Podsjetimo, Osijek je prošle godine između ostalih prodao Diona Drenu Belju u Augsburg, Ivicu Ivušića u Pafos, Laszla Kleinheislera u Panathinaikos, Danijela Lončara u Pogon, Adriana Leona Barišića u Basel, Mirlinda Dauka u Rubin te Mihaela Žapera u Hajduk. 

GALERIJA Osijek srušio Hajduka na Poljudu

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a
1/58

Bijelo-plavima se prelaskom na Opus Arenu povećala zarada od ulaznica za oko milijun eura, troškovi plaća igrača smanjeni su za milijun eura, kao i za stručni stožer, što je već ranije bilo najavljeno od klupske uprave. Osijek je 2022. završio u minusu oko milijun eura, a sada je u velikom dobitku.

Splitski Hajduk je prošlu godinu završio u minusu 11.8 milijuna eura, ali bez uračunatog transfera Luke Vuškovića od 11 milijuna eura koji će biti naplaćen iduće kalendarske godine. Rijeka je 2023. završila u minusu milijun eura, što je za četiri milijuna manji minus nego što je bio godinu dana ranije.

VEZANI ČLANCI:

Profit/Gubitak izgledaju ovako što se tiče velike četvorke HNL-a:

Osijek 17.65 milijuna eura
Dinamo 4.43 milijuna eura
Rijeka -1.08 milijun eura
Hajduk -11.84 milijuna eura

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar gusjenica
gusjenica
21:36 17.04.2024.

Netko pere novac preko NK Osijek. Kakvi su to sponzori, i za što, da uplate 19 miliona Eura za nogomet, za reklamu, na lijepe oči, za puno očiju ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije