Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALE VELIKE POHVALE

Englezi se naklonili Daliću: 'To što je uspio postići s Hrvatskom jednostavno se mora pohvaliti'

FILE PHOTO: UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group D - Turkey v Croatia
Foto: MURAD SEZER/REUTERS
1/5
07.05.2024.
u 18:21

Poznati nogometni magazin smjestio je hrvatskog izbornika na visoko peto mjesto od svih nacionalnih izbornika koji će voditi svoje reprezentacije na Euru

S obzirom na to da sredinom sljedećeg mjeseca počinje Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, ugledni portal FourFourTwo pozabavio se izbornicima svih reprezentacija i rangirao ih od najboljeg do najlošijeg prema njihovoj procjeni.

Na prvome mjestu našao se strateg Francuske Didier Deschamps, a slijede ga Luciano Spalletti (Italija) i Julian Nagelsmann (Njemačka). Engleski izbornik Gareth Southgate je četvrti, a kao najlošijeg FourFourTwo izdvojio je izbornika Srbije Dragana Stojkovića. Zlatko Dalić, koji je s Hrvatskom napravio sjajne rezultate posljednjih godina, zauzeo je peto mjesto na ovoj listi, na kojoj su 24 imena.

– Čovjek je to koji stoji iza najvećeg hrvatskog turnirskog nastupa (završio je kao drugoplasirani na Svjetskom prvenstvu 2018.), Zlatko Dalić gotovo je punih sedam godina na čelu Hrvatske. Njegova momčad ispala je u šesnaestini finala Eura 2020., ali dosljednost koju je uspio postići sa zemljom čije ukupno stanovništvo broji manje od četiri milijuna ljudi jednostavno se mora pohvaliti. Njihove superzvijezde poput kapetana Luke Modrića nisu više mlade, ali Hrvatsku se nikada ne smije olako shvatiti pod Dalićem – piše tako u kratkom komentaru koji se nalazi pokraj svakog izbornika.

Dodajmo da Europsko prvenstvo počinje 14. lipnja utakmicom Njemačke i Škotske, a Hrvatska će dan poslije u Berlinu igrati svoju prvu utakmicu protiv Španjolske. Vatreni se nalaze u skupni B još s Italijom, s kojom igraju 24. lipnja, i s Albanijom, s kojom se sastaju 19. lipnja.

Inače, Dalić je s Hrvatskom osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. i tom medaljom podigao veliku nogometnu euforiju u zemlji. Nakon toga, vatrene je vodio i do bronce na SP-u u Kataru 2022. godine. U CV-u mu je i drugo mjesto iz Lige nacija, dok je neki veći uspjeh na europskoj smotri jedini koji nedostaje ovoj kolekciji. Vidjet ćemo što ljeto nosi...

FILE PHOTO: UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group D - Turkey v Croatia
1/6

Komentara 3

Avatar CUBE
CUBE
18:26 07.05.2024.

Piksi je uvek bio prvi, ovisno s koje strane gledaš

DU
Deleted user
23:50 07.05.2024.

Na turnire ne ideš sudjelovati. Ideš ih osvojiti.

VK
vk52
20:10 07.05.2024.

Ne vjeruj Englezu ni kad ti darove nosi poznati su nam i od 1945 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije