Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GROBNICA S POGLEDOM NA HVAR

FOTO Evo kako će izgledati jedno od najskupljih groblja u Hrvatskoj, cijena mjesta je basnoslovno visoka

Novo hvarsko groblje
Foto: Grad Hvar
1/6
07.05.2024.
u 20:31

Očekuje se da će kompletna izgradnja groblja na predjelu Kruvenica, čija je vrijednost procijenjena na 4.091.860,56 eura, biti završena početkom 2025. godine.

Grad Hvar postigao je značajan napredak u realizaciji projekta izgradnje gradskog groblja Kruvenica, za što im je 2019. Vlada Republike Hrvatske dodijelila veliko državno zemljište. Osim za gradsko groblje, dano im je tada 12,5 milijuna eura i zbog izgradnje POS-ovih stanova, sportsko-rekreacijskog centra i helidroma.

A radovi na groblju, sudeći prema objavi Grada Hvara, dobro napreduju. U sklopu druge faze projekta, koja je trenutno u završnom dijelu, izvršeno je betoniranje grobnica te izgrađen južni zid. Sada kreće izgradnja mrtvačnice, ogradnog sjevernog zida i ulaza u kompleks groblja te niveliranje platoa i pristupnih staza.

Očekuje se da će kompletna izgradnja groblja na predjelu Kruvenica, čija je vrijednost procijenjena na 4.091.860,56 eura, biti završena početkom 2025. godine. "S obzirom na to da se radi o projektu od interesa Republike Hrvatske, aktivnosti se nastavljaju i tijekom sezone, a uz navedeno planirani su i kamenarski radovi na grobnicama", priopćili su iz Grada, dodajući da je izvođač radova drniška tvrtka "Kameni zid", a investitor "Komunalno Hvar".

Prva faza, inače, obuhvaćala je izgradnju grobnog zida, memorijalnog trga s ulazom i mrtvačnicom, izgradnju kompletne infrastrukture te 155 jednostrukih grobnica, 106 dvostrukih i 15 trostrukih, niša za urne i 81 grobnica u grobnom zidu. Grad Hvar objavio je i koliko će građani morati platiti pojedino grobno mjesto. Za jednostruke grobnice morat će izdvojiti 10.452 eura, za dvostruku 13.438, a za trostruku 16.259 eura. Grobnica u grobnom zidu će ih koštati 6470, a niša za urne 3152 eura.

VEZANI ČLANCI:

Novo hvarsko groblje
1/6
Ključne riječi

Komentara 1

PO
podanak
08:59 09.05.2024.

Grob s pgledom na more? Pokojnicima će biti baš lijepo. Ali ne vidim da ima mjesta za bar s muzikom, ležaljke, suncobrane...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije