Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1,2 PO RICHTERU

Slab potres u Zagorju uznemirio dio građana: 'Dokle više?! Ne mogu spavati...'

Potres
EMSC
08.05.2024.
u 00:06

Radi se o podhrtavanju od 1,2 po Richteru, no na dubini od samo jednog kilometra. Epicentar je bio oko Bedekovčine, 22 kilometra sjeveroistično od Zagreba, javlja EMSC.

Hrvatsku je u utorak, u 22:34, pogodio još jedan potres, ovaj put slabijeg intenziteta. Radi se o podhrtavanju od 1,2 po Richteru, no na dubini od samo jednog kilometra. Epicentar je bio oko Bedekovčine, 22 kilometra sjeveroistično od Zagreba, javlja EMSC.

Iako je podrthavanje bilo slabo, mnogi su ga građani osjetili, ako je suditi po komentarima na stranici EMSC-a. "Tutnjava, kao grmljavina", "Grunulo kao grmljavina, bez ljuljana", "Dokle više, ne mogu spavati", "Kratki tutanj", "Prvo tutanj nalik na grmljavinu i malo zatreslo", nižu se komentari.

Podsjetimo, 4. svibnja slabiji potres osjetio se kod Siska. Prema podacima EMSC-a, potres se dogodio u 10:16, 10 kilometara sjeverno od Siska, na dubini od 10 kilometara. Bio je jačine, prema posljednjim podacima, 2.2 po Richteru. "Grmljavina", "Tutnjava", "Lagano se osjetila tutnjava", pišu na aplikaciji EMSC-a građani koji su osjetili tadašnje podhrtavanje tla.

Također, početkom svibnja područje nedaleko od Slunja pogodila su dva prilično jaka potresa. U 5:38 zabilježen je potres 4.3 prema Richteru, čiji je intenzitet u epicentru procijenjen na V-VI stupnjeva EMS ljestvice, a osjetio se diljem Hrvatske, najviše u Lici i središnjoj Hrvatskoj. Nakon toga, u 19:03, na istom području Seizmološka služba RH ponovno je zabilježila potres, magnitude 3.8 prema Richteru, čiji je intenzitet u epicentru procijenjen na V stupnjeva EMS ljestvice.

VEZANI ČLANCI:

Na području Rakovice su u potresu magnitude 4.3 stupnjeva po Richteru u srijedu prijavljena manja oštećenja na sedam kuća, staroj općinskoj zgradi, na župnoj crkvi Svete Jelene Križarice i na zgradi vrtića, izvijestio je općinski načelnik Mihovil Bićanić

FOTO Službeno otvorena najviša zgrada u Hrvatskoj: 'Izuzev Pelješkog mosta, to je najveće arhitektonsko postignuće'

Potres
1/17
Ključne riječi

Komentara 2

VS
vrbe.sadim
07:21 08.05.2024.

Tko baš u potpunosti želi izbjeći tektonske poremećaje može preseliti na mjesec ili Mars, tamo nema "žive" jezgre koja će ih izazivati. :)

ZI
ziva___istina
06:21 08.05.2024.

Potresi sve plici, sto znaci da se lava pomice prema povrsini, dakle uskoro je za ocekivat vulkanske erupcije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije