Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kompostana na Markuševcu

Zagrepčani se žale na smrad, djeca u školi i vrtiću ne izlaze van: 'Suze oči, curi nos, tjera na povraćanje'

Zagreb: Kompostana u Markuševcu iz koje se širi neugodan miris
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/6
08.05.2024.
u 01:30

Iz policije su potvrdili da je dojava o neizdrživom smradu stigla i iz same škole.

U Zagrebu ne smrdi samo Jakuševec nego i kompostana na Markuševcu, a smrad je toliko jak da djeca u školi i vrtiću ne izlaze van. Pored jedne od najvećih zagrebačkih škola nalazi se rasadnik smeća pa se učenici, umjesto da uživaju u mirisu novih prostorija, guše u smradu.

Iz policije su za Novu TV potvrdili da je dojava o neizdrživom smradu stigla i iz same škole. Ravnateljica situaciju nije htjela komentirati, a roditelji se brinu za zdravlje svoje djece - Iako nas uvjeravaju da je smrad bezopasan, imamo preporuka iz vrtića da, kad smrdi, djeca borave u zatvorenom prostoru - rekla je majka Lovorka Kovačić.

Nakon odrona je stopirana kompostana na Jakuševcu pa je sada u funkciji samo ona u Čretu, što je zbog veće količine biootpada prouzrokovalo neugodan miris. Iz Grada su rekli kako smrdi zbog gnojiva za sadnju cvijeća oko škole, što se ispostavilo da nije točno, a gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević se pravda da biootpad više ne odvoze na Čret, već samo zeleni otpad.

- Nama je u interesu da nema nikakvih neugodnih mirisa koji narušavaju kvalitetu života. Ako treba jednu količinu zelenog otpada iz Zagreba izvoziti zajedno s biootpadom, to ćemo i platiti - najavio je.

VEZANI ČLANCI:

Oni koji žive preko puta rasadnika kažu da svaki dan gledaju kako smrad isprava. - Ne možete disati. Curi vam nos, suze oči, jednostavno vas tjera na povraćanje - rekao je Mladen. - Prozore stalno zatvaramo. Ne možete uopće u dvorište. Što nama znači naše dvorište kad mi njega ne možemo koristiti? - zapitala se Željka. I Državni inspektorat bio je na terenu. Obavili su nadzor i kažu da će Gradu biti izrečene mjere. Još se ne zna koje.

FOTO Službeno otvorena najviša zgrada u Hrvatskoj: 'Izuzev Pelješkog mosta, to je najveće arhitektonsko postignuće'

Zagreb: Kompostana u Markuševcu iz koje se širi neugodan miris
1/17

Komentara 2

KO
Korisnik99
07:38 08.05.2024.

Kako je moguće da Zelena akcija ne regiraju. Sami građani Maksimira se bore za bolju kvelitetu života, a svi oni koji su plaćeni od građana ne reagiraju. Govore da smrad nije opasan, a neka mi zdravstvena ekipa objasni posljedicu mirisa na malu djecu-gubitak osjetila mirisa, ako niste znali...

LA
larala
07:38 08.05.2024.

Ako smrdi kod OŠ Bukovac, kako je onda tek učenicima OŠ Žuti brijeg koji su udaljeni puno manje od te kompostane, u koju se kao po riječima Tomaševića odlaže samo zeleni, a ne i bio otpad. Nesnosni smrad je na na području cijele G. Dubrave. No, taj smrad koji tjera na povraćanje očito nije dovoljan razlog za zatvaranje te kompostane u vrijeme vladavine "Možemo" i HDZ-ove inspekcije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije